Mallorca

Mallorca

Minden bejegyzés előtt el fogom mondani, hogy a cikkben leírtak a mi tapasztalataink és érzések. Nem útikönyv és nem tény. Kizárólag tapasztalat, így mindenkitől elnézést kérek, ha másként gondolja, tapasztalta, érezte az adott szigetet.

Szóval Mallorca. A szigetre költözési szándékkal érkeztünk 2021 novemberében. Így listáink voltak városokról, iskolákról. Két gyerekkel költözni nagy felelősség így rágyúrtunk a feladatra. Kb. este 10 körül landoltunk a reptéren. Az autóbérlést online intéztem, így pár perc alatt úton voltunk a szálloda felé.

November és Covid, de a szigeten még így is rengeteg volt az autó és a turista (képzeljétek el ezt nyáron, covid nélkül, kizárt). Nos az első tapasztalás kaka volt. Megérkezvén tapasztaltuk, hogy a 300 szobás luxus szállodához egy hat autó parkolására alkalmas parkoló tartozik. A recepciós nem éppen barátságos módon közölte, hogy ez van és keressünk az utcán parkolót. Ekkor elborult az agyam és ha nincs olyan késő, tuti hogy egy másik szállodát keresek. Hiába Európa nem az Egyesült államok. 30 perc bolyongás a sötétben és végre találtam egy parkolót (ismétlem Covid és november és nem a főszezon). Szóval irány a szálloda gyalog, csomagokkal, sötétben . A szoba a 11. emeleten tiszta, kellemes kilátás a tengerre és a medencére. Kissé éhesen irány a szálloda étterme, ahol ismét kedves recepciós közölte, hogy az étterem bezárt. Nyitás reggel nyolckor. Google a barátunk, így szerencsére a közelben találtunk egy kellemes éttermet, ahol még ingyen gin is várt. Szuper! Irány szoba és pihi.

Hajnal három körül iszonyú zaj, ordítozás, törés-zúzás. Szintünkre megérkezett a buliból a brit fiatalok serege. Folyamatosan a hányás csodás hangját hallottuk, majd mindenki kiállt a saját teraszára és üvöltözött. Vártunk és bíztunk abban, hogy a füldugó megteszi a hatást, de semmi sem segített. Így 5.00-kor hívtuk a kedves recepcióst, hogy csináljon valamit, mert mi elhúzunk, ha nem lesz csönd. Pár perc múlva csönd volt. Egy jó pont.

Első este pipa kezdődhet a kaland. Hosszú a lista. Városok, falvak, partok várnak és a nehéz döntés hová költözzünk.